HARLAN COBEN "Kitos progos nebus"

Tai dar vienas vienas detektyvinis romanas, kuris atsidūrė mano perskaitytų knygų sąraše. Niekada iki šiol nesu skaičiusiu jokių kitų šio autoriaus romanų, todėl kai nusprendžiau perskaityti šią knygą iš ties net neįsivaizdavau ko tikėtis.

Knygos veiksmas prasideda chirurgo Marko Zaidmano pasakojimu apie jausmus ir mintis, kurie užklumpa kūną pervėrus dviems kulkoms. Praeina dešimt dienų nuo tos akimirkos, kai į Marką yra paleisti šūviai ir jis atsibunda ligoninėje, kurioje jį pasitinka žinia, jog jo žmona yra mirusi, o pusės metų dukrelė dingusi ir niekas neįsivaizduoja kaip ir kodėl viskas nutiko. Visos knygos metu yra bandoma išsiaiškinti kas nutiko tą dieną ir kur yra Marko dukra ir ar ji vis dar gyva. 

Beskaitant knygą, net gi ir baigus skaityti knygą, vis dar nesu visiškai tikra ar ši knyga man patiko ar ne. Turbūt trečdalis knygos skaitėsi labai lėtai. Veiksmas kaip ir vyko, tačiau vis atsirasdavo labai ištemptų vietų kai skaitant atrodydavo, jog tai yra visiškai nereikalinga ir visiškai nieko nepraleisčiau jei knygoje nebūtų šios dalies. 
Bet tolimesni knygoje aprašyti įvykiai, ir visas veiksmas turbūt atsveria visą tą pradžią ir vis dėl to linkstu prie to, kad ši knyga yra iš ties gerai parašyta ir turi tą reikiamą varikliuką detektyviniams romanams.

Knyga yra pilna veiksmo, kartais buvo iš ties sunku susigaudyt kur kas vyksta ir kuriuo metu. Pradedant skaityti paskutinius straipsnius, kai jau atrodo, kad visos mįslės įmintos ir belieka išsiaiškinti kaip gyvenimas vyksta toliau, sužinoti tam tikrus paskutinius sprendimus, tada iš dangaus nukrenta bomba. Ir tada visas knygos veiksmas pasirodo kitomis spalvomis, visos abejonės išsisklaido, visi taškai susideda ir tik tada supranti, kad visos paslaptys yra išsiaiškintos, nors taip jau galvojai prieš porą skyrių. Dėl to ši knyga man iš ties ir patiko, nes joje labai daug veiksmo, įvairių teorijų, skaitant pasimeti ir nebežinai ką galvoti, bandai išsiaiškinti kas gi įvyko tą dieną kartu su knygos veikėjais, bet visų teorijų tiesiog yra per daug, kad tarp jų susigaudytum, o galiausiai viskas baigiasi taip, kaip net nebuvai pagalvojęs.

Be viso aprašomo veiksmo, knygoje taip pat yra aprašomos šeimos svarbumas, pasiaukojimas šeimos labui ir žinoma niekada neišblėstanti meilė. 

Galutinis vertinimas: 

Peace. Zou.:)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Diena, kai perlipau savo baimes

SARAH PINBOROUGH "Ydingas ratas"

HARUKI MURAKAMI "Norvegų giria"