Knygų tag`as.

Visada mėgau skaityti ir žinoma vis dar mėgstu. Deja per savo studijų metus labai apleidau skaitymą, nes tiesiog negalėdavau prisiversti pasiimti į rankas jokios knygos. Bet šiuo metu labai džiaugiuosi tuo, kad šiais metais skaitau jau septintą knygą. Tai tikrai nėra daug, ir tikrai neskaitau tiek daug, kiek skaitydavau ankščiau, mes gyvenime tiesiog visko tiek daug vyksta, bet aš grįžtu prie šio malonumo. 
Šia proga nusprendžiau atlikti knygų tag`ą, kurio idėją pasiėmiau iš Aqua Vitae

Knyga, kuri buvo labai saldi, per daug saldi. Nuo paauglystės labai retai kada paimu į rankas tiesiog paprastą romaną, kuriame nėra per daug intriguojančių dalykų ir nevyksta joks detektyvas. Jeigu atmintis manęs neapleidžia, paskutinė knyga, kuri buvo apie meilę, seksą ir buvo su cukraus prieskoniais tai Sara Fawkes "Viskas ko nori jis". Ši knyga kažkiek yra panaši į 50 pilkų atspalvių, tik ne tokia populiari. 

Knyga, kurią paėmei į rankas tik vieną kartą ir žinai, kad daugiau niekada nepaimsi. Vienareikšmiškai Mark Stevenson "Optimisto kelionė į ateitį". Labai nemėgstu pradėt daryti kažką ir galiausiai palikti nepabaigus. Bet nuoširdžiai, kad ir kiek kartų bandžiau, niekad nesugebėjau pabaigti skaityti šios knygos. Kai stovėjau knygyne ir galvojau kokią knygą nusipirkti, man ši knyga pasirodė tikrai įdomi ir labai džiaugiausi ją nusipirkusi. Bet tik pradėjusi skaityti supratau, kad reikės prisiversti jog pabaigčiau skaityti šią knygą. Galiausiai taip ir nepabaigiau. Knygoje labiau kalbama apie mokslinius išradimus bei biotechnologijas. Galbūt, kad aš studijuoju biotechnologijas ir apie šį mokslą suprantu daugiau nei paprastas žmogus, šioje knygoje aprašomi moksliniai dalykai man tiesiog kėlė nuoširdų juoką ir visa knygos eiga ir rašymo stilius, per daug nuobodus ir nei kiek neįtraukiantis. 

Populiari knyga, kuri plinta kaip virusas. Kadangi net neįsivaizduoju kokios yra knygų mados šiuo metu, paskutinė populiari knyga, kurią aš atsimenu ir kuri tikrai sklido kaip virusas tai E.L. James "50 pilkų atspalvių". Mano draugų rate šią knygą skaitė labai daug žmonių. 

Knyga, kurią perskaitai nors kartą į metus, arba labai dažnai. Viena iš nedaugelio knygų, kurią esi skaičiusiu du kartus, ir atsimenu, tai Paulo Coelho "Alchemikas". Skaičiau pirmą karą ir realiai tuo metu visiškai nesupratau jokios esmės ir nesupratau kodėl ji visiems taip patinka. Perskaičiau antrą kartą po keturių metų ir tuomet supratau kodėl ji taip visiems patinka. Tikrai dėmesio verta knyga. O šiaip niekada neskaitai knygų kelis kartus, nes visada norisi į rankas paimti ką nors naujo. 

Knyga, kurią skaitei per naktį. Ankščiau iš ties labai dažnai aukodavau savo naktis knygų skaitymui, taip pat kaip ir aukodavau dienas. Bėgant laikui pradėjau labai vertinti miegą ir knygoms mano nakties nebelieka. Paskutinė knyga kuriai tikrai atsimenu, kad aukojau naktį buvo L.J. Smith "Vampyrės dienoraštis". Tuo metu kai skaičiau šią knygą serialą rodė per televizorių ir iš ties jo nežiūrėjau. Tačiau knyga man labai patiko, o ir ji buvo labai plona, todėl perskaičiau per vieną vakarą ir šiek tiek nakties. 

Knyga, kurią pamiršai vos tik užvertus paskutinį puslapį arba kuri tiesiog nepaliko jokio prisiminimo. Paskutiniu metu tokių knygų manau, kad nebuvo, jos visada kažkaip sukeldavo vienokius ar kitokius jausmus ir taip įsirėždavo į mano atmintį. Tiesiog negaliu atsiminti bent vienos knygos, kuri nepaliko jokio prisiminimo, nors tokių tikrai buvo ir ne viena. Taip, aš akivaizdžiai turiu problemų su savo atmintimi. 

Knyga, kuri tiesiog užgniaužė kvapą. Sarah Pinborough "Ydingas ratas". Šią knygą perskaičiau prieš porą mėnesių, ir vis dar iki dabar pagalvojus apie šią knygą galvoje iškyla mintis: "kas per velnias?". (Daugiau mano minčių apie šią knygą galit paskaityti čia).

Knyga, kuriai trūksta minties. Thomas Hettche "Arbogasto byla". Knyga paremta tikrais įvykiais - tai yra pliusas, nes visada įdomu skaityti tokias knygas ar žiūrėti filmus, kurie yra paremti tikrais įvykiais. Tačiau ši knyga buvo per daug ištempta ir tiesiog neturėjo kažkokios gilios, tikros, paslėptos minties. Arba taip pasirodė tik man. 

Knyga, kuri privertė tave kažkur nuvykti.Kad ir kaip galbūt tai liūdnai skambėtų, tačiau kol kas mano gyvenime nepasitaikė tokia knyga, kuri priverstų mane kažkur nuvykti. Gal tiesiog skaitai ne tokias knygas. 

Gal skaitei kurią nors knygą iš šių mano paminėtų ir nori pasidalinti savo nuomone? 
Arba gal turi pasiūlymų, ką būtinai turėčiau perskaityti? Visada laukiu pasiūlymų ^^ 

Peace. Zou.:)


Komentarai

  1. Geras, kaip tik šiandien netyčia pamačiau 15min.lt kultūros puslapyje „Viskas, ko nori jis“. Ir kažkaip sugundė pavadinimas, tačiau knygos neužsisakiau dar. Kadangi perskaičiau dabar Tavo blog‘ą, greičiausiai, kad užsirašysiu į listą „must read“ :D

    Dėl 50 pilkų atspalvių. Man ta knyga pasirodė kiek šlykštoka, kadangi pagal mane, vyro ir moters intymus gyvenimas nėra toks gyvuliškas, ir tikrai neeini iš proto dėl vyro, ar moters ant tiek, kad naudoti ten tokius labai jau stiprius prieskonius meilės nakčiai. Tad vien tik pabandžiusi skaityti knygą, iškart užverčiau. Nes esu labiau romantinė siela, ir santykius įsivaizduoju kiek normalesnius(: užtat, viena draugė mane privertė kartu su ja pažiūrėti filmą. Iš filmo tikėjausi žiauresnio scenarijaus, bet visai patiko. Toks lengvas filmas. Bet antrą kartą nežiūrėčiau. Užtat iš tokio žanro knygų esu perskaičiusi ir nesigailiu: S. Beauman „Likimas“. Tikrai skoningai parašyta.Patariu.

    Alchemikas. Nusipirkau šią knygą anglų kalba Švedijoje, tai buvo 2014 metais. Tais metais pradėjau skaityti. Bet taip ir nepabaigiau iki 2017 metų, nes siužetas neįtraukė tuo metu. O šiemet baigiau, nes sakau sau: negali ji pas mane stovėti neperskaityta iki galo. Ir pasakysiu: tikrai su metais keičiamės, tad ir knyga buvo įtraukianti.

    Knyga, kurią skaičiau per naktį buvo tais laikais gerai žinomas „Saulėlydis“. Taip patiko, kad pamenu, skaičiau po kaldra :DD O knyga, kurią „suvalgiau“ per dieną, buvo Hario Poterio penkta dalis, jei neklystu. jaučiausi patobulėjus perskaičius ją :DD Jinai tikrai stora buvo. Bet taip man patiko, kad tą dieną praleidau ant sofkutės, ir net užmiršdavau valgyti. Bet perskaičiau visą ir likau be galo patenkinta. P.S. puslapių nepraleidinėjau:D Dar Don Kichotas patiko labai. Kiek pamenu, ji buvo laaaabai stora, bet man taip patiko, kad ją perskaičiusi pradėjau vartoti savo kalbos žodyne visiškai man neįprastus žodžius, kaip: idant, jųjų ir t.t. :DD

    Knyga, kurią pamiršau.. Buvo tokių ir ne viena. Bet nerašysiu, kuri, nes nepamenu:D

    „Ydingas ratas“. O gal gali paskolint..?:D
    Knyga, kuri privertė Tave kažkur nuvykti. Tiksliau, nuvykti į apmastymų pasaulį labiau. Labai patiko Phyllis T. Smith „Aš esu Livija“. Skaitosi greitai, siužetas įtraukiantis, knyga ne iš plonųjų, bet sukrečianti. Man net ašara ištryško skaitant. Tikrai patariu. Pamenu, pasiėmiau, kad paimt, bet grąžinti jos nenorėjau:DD (knygas dažniausiai imu iš bibliotekos, labai retai perku, nes nemėgstu jų kaupti, seniau mėgau, dabar jau nebe). Dar patariu perskaityti stiprios moters istoriją, paremtą tikrais faktais: J. Walls „Neprijaukinti arkliai“. Verta dėmesio knyga. Plius dabar skaitau, ir jau nesigailiu, kad pradėjau skaityti, ir vien pradėjus skaityti patariu perskaityti: H. Murakami „Norvegų giria“.

    Tad tiek. Gero skaitymo!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš irgi ne per seniausiai, galbūt rugpjūčio mėnesį skaičiau J.Walls knygą "Neprijaukinti arkliai". Knyga labai įtraukė ir sužavėjo. Pats pasakojimas gana intymus, atviras, o pagrindinės veikėjos dvasia ir stiprybė tiesiog pakeri. :) Rekomenduoju ir aš perskaityti šią knygą.

      Panaikinti
    2. Anonime, "Viskas ko nori jis" patariu paskaityti, manau jog tau tikrai turėtų patikti ! :)
      Alchemikas turbūt yra tokia knyga, kad arba esi pakankamai "subrendęs" ją, kad suprastum, arba jinai neturės jokios įtakos tau :)
      "Ydingas ratas" tikrai paskolinsiu, nes knyga tikrai gera ir verta perskaityti :)
      Ačiū už nuostabiai ilgą ir išsamų komentarą.

      Tikrai dabar žadu perskaityti kada nors "Neprijaukinti arkliai", sudominai :)

      Panaikinti
  2. Puikus tagas! Gaila, nė vienos iš šių knygų nesu skaičiusi, nors labai ruošiuosi radusi laisvo laiko paskaitinėti alchemiką. O šiaip, labai labai siūlau perskaityti Laura Gonelle "Dievas keliauja incognito" bei Axel Munthe "Knyga apie San Mikelę" arba "Prisiminimai ir mąstymai".
    Beje, neseniai pati atlikau šį tagą. Matei? :)http://weirdoppl.blogspot.lt/2017/10/sis-tas-apie-knygas-tag.html

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikrai patariu perskaityti alchemiką, man antrą kartą kai skaičiau jinai labai patiko ir nors niekada nenusirašau citatų jokių iš knygų, tai buvo vienintelė knygą iš kurios užsirašau citatas ir paskui jas net gi naudojau :)

      Dievas keliauja incognito jau skaičiau, tikrai gera knyga ir taip pat verta dėmesio. Kitų tavo išvardintų knygų skaityti dar kol kas neteko, bet tikrai manau, kad užmesiu į jas akį ir perskaitysiu :) Ačiū už patarimmus !

      Tavo knygų tag`ą mačiau, skaičiau, labai patiko ir taip pat radau porą knygų, kurias norėčiau perskaityti :)

      Panaikinti
  3. šauniai! nesu skaičiusi nė vienos knygos iš tavo tag'o :D
    šiaip Dostojevskis visai nieko, dabar labai daug tenka jo skaityti studijoms. ir dar labai patiko Ivanauskaitės "Pakalnučių metai".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš savo sąrašo ne visas siūlyčiau paskaityt, bet kelios manau yra vertos dėmesio :D
      Dėl Dostojevskio iš ties nesu tikra ar jo kūryba yra man prie širdies, bet kalbūt kada užmesiu akį, bet Ivanauskaitės "Pakalnučių metai" sudomino ! Ačiū už komentarą ir pasiūlymus !

      Panaikinti

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Diena, kai perlipau savo baimes

SARAH PINBOROUGH "Ydingas ratas"

Lights