JOHN GREEN "Aliaskos beieškant"

Image result for Aliaskos beieškantTurbūt daug apie šią knygą kažko sakyt, rašyt ir nereikia, kadangi tikiu, jog jei ir neskaitei šios knygos, bet tikrai esi apie ją girdėjęs. 
Taip buvo ir man, daug apie ją girdėjau, daug įvairiausių atsiliepimų girdėjau apie šią knygą ir jau kurį laiką norėjau paskaityti šią knygą vien tik dėl knygos autoriaus. John Green skaičiau dvi knygas prieš tai. Pirmoji buvo "Dėl mūsų likimo ir žvaigždės kaltos" ir antroji "Popieriniai miestai". Pirmoji knyga tikrai patiko, ir yra viena mėgstamiausių mano knygų. Todėl tikrai viliojo paskaityti dar šio autoriaus knygų ypač, kai paskutiniais metais apie jas tiek kalbėta, bent jau mano pažįstamų aplinkoje. 

Knygoje yra rašoma šešiolikamečio Mailzo vardu, kuris jau knygos pradžioje yra apibūdinimas kaip nepopuliarus vaikinas mokykloje ir neturintis draugų. Mailzas nusprendžia iš valstybinės mokyklos pereiti į internatinę mokyklą, kad galėtų pradėti ieškoti Didžiojo Galbūt. Taigi knygoje yra aprašomas paauglių gyvenimas internatinėję mokykloje, jų nuotykiai, pirmosios meilės, pirmieji kartai, išsiskyrimai, bei netektys. Išryškinama santykiai tarp draugų, koks svarbus yra pasitikėjimas ir palaikymas. 

Iš ties iš pradžių kai tik pradėjau skaityti pagalvojau, kad tai tik dar viena eilinė knyga apie paauglius, kuri nekuo neišsiskirs iš kitų ir greičiausiai perskaičius nekils jokių emocijų ir jau po kelių dienų pamiršiu apie šią knygą. Ir iš tiesų tai galvojau skaitydama pusę knygos, tačiau paskui viskas pasikeitė. Įvyk kertinis knygos smūgis, pasiekiau tą vietą, dėl kurios pasikeitė mano nuomonė apie šią knygą. 

Nors knygoje ir yra rašoma apie paauglių gyvenimą, tačiau ją beskaitant esi kaip ir priverčiamas susimastyti apie gyvenimą, meilę, emocijas, draugų santykius ir jų svarbą, savo sprendimų svarbą vienais ar kitais atvejais.

Perskaičiusi šio autoriaus tris knygas supratau, kad man jos visos patiko, nes visose buvo aprašomos gyvenimas toks koks yra su visomis problemomis ir ne visados laimingomis pabaigomis.


Galutinis vertinimas: Image result for 4 stars out of 5

Peace. Zou.:)

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Diena, kai perlipau savo baimes

SARAH PINBOROUGH "Ydingas ratas"

HARUKI MURAKAMI "Norvegų giria"